Coaching en mentoring

Het ondersteunen van medewerkers en vrijwilligers bij het ontwikkelen van vaardigheden, het groeien in hun rol en het doorstromen naar nieuwe functies is dankbaar. Dit vereist echter ook kennis en kan soms lastig zijn. Er zijn verschillende manieren om mensen te ondersteunen bij het ontwikkelen van vaardigheden en het meer vertrouwen krijgen. Twee hiervan zijn coaching en mentoring. 

Mentoring: Als iemand met meer ervaring advies geeft aan iemand met minder ervaring en deze aanmoedigt. Het advies heeft veelal betrekking op het ontwikkelen in je functie of het verwerven van een nieuwe baan.  

Coaching: Een relatie waarin de persoon die wordt gecoacht het heeft over wat deze belangrijk vindt en de coach helpt bij het bereiken van de eigen doelen en het vinden van oplossingen om het potentieel maximaal te gebruiken.  

Hier vind je een aantal bronnen om je te helpen anderen te coachen en mentoren. 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *